Barve in materiali: Novi razpoloženjski trendi v pisarniškem okolju

Predstavljamo vam nekaj navdihujočih oblikovalskih trendov v pisarniškem okolju v letu 2024.

V oblikovanju pisarniških prostorov igrajo barve in materiali ključno vlogo pri oblikovanju osebnosti in razpoloženja v prostoru. Premišljeno oblikovanje se začne s poglobljenim razumevanjem osebnosti vašega podjetja, razumevanje vaših ciljev ter vrednot blagovne znamke. Ter zaključi s strategijo oblikovanja za spodbujanje določenih čustev ter občutji.

Prostor v katerem delujemo vpliva na naše počutje in kreativnost. Ustrezno ter navdihujoče oblikovanje zahteva celovit pristop oblikovanja interierja.

Predstavljamo vam 6 navdihujočih tematik oblikovalskih trendov, ki jih ne smete spregledati v letu 2024.

Moderna klasika razpoloženjska tabla

1. Moderna Klasika

Trend ki ga navdihujejo oblikovalski elementi iz sredine stoletja, ter mehkejše, sodobne oblike, ki ustvarijo eleganten kontrast. Gre za ustvarjanje edinstvenega, osebnega prostora s pridihom nostalgije. Jesenski odtenki, barva bakra, ožgane oranžne, terakote in jantarja.

Ta trend prav tako vključuje izrazit marmor z globokimi žilami v različnih barvah. Kamen in skala v svetlih in temnih različicah dodata teksturo ter v prostor vneseta naraven pridih. Lahko služita tudi kot drzni stenski poudarek, ki pritegne pozornost na določene elemente.

Moderna klasika v pisarniškem okolju
Pridih obale razpoloženjska tabla

1. Obalni ambient

Obalni ambient ustvarja sproščujoč občutek, ki ga doživite ob pogledu na morje. Uporabljeni so mehki odtenki peska, sonca in školjk, ki ustvarjajo pomirjajočo estetiko.

Uporabljajo se topli beli odtenki in naravni svetli odtenki lesa. Barvna shema vključuje svetle sivine, krem, prašno rožnato in rdečkasto barvo. Poudarki pa so ustvarjeni s pohištvom, rebrastimi teksturami materiala, vrvmi ter volno, ki ambientu doda razkošje ter udobje.

Pridih obale v pisarniškem okolju

1. Pridih narave

Trajnost in povezanost z zunanjostjo predstavljata gonilni sili trenda. Prostor prinaša pomirjujoč vpliv narave z biofilnimi elementi. Barvna paleta vsebuje ubite zelene odtenke maha ter evkaliptusa v povezavi z zemeljskimi nevtralnimi barvami.

Vodilna barva v letu 2024 je topla barva kakija – mešanica terakote in mandarine v kombinaciji s toplimi lesenimi detajli.

Topla kaki barva za leto 2024
Neo-deco moodboard

1. Neo-Deco

Neo-Deco združuje razkošje in sodobno oblikovalsko estetiko. Trend črpa navdih iz oblikovalskega obdobja art deko in le tega združuje s sodobnimi oblikovalskimi vplivi.

V ospredju so graciozne uokvirjene oblike, lok pa predstavlja osrednji oblikovalski koncept. Ta se istočasno pojavlja tako v pohištvu, materialih, vzorcih kot tudi arhitekturnih elementih. Poudarki so predstavljeni s kovinskimi zaključki, kot sta krom in aluminij.

V barvi paleti najdemo rožnato breskev ter električno modro barvo v kontrastu.

Neo-deco, oranžna in modra kombinacija v pisarni