Piškotki

Politika piškotkov je bila nazadnje posodobljena 30.11.2022 in velja za državljane in prebivalce Evropskega gospodarskega prostora.

 1. Uvod

Spletna stran, https://www.berart-pisarne.si (v nadaljevanju: »spletna stran« ali »spletno mesto« ), uporablja piškotke in druge sorodne tehnologije (za udobje se vse tehnologije imenujejo »piškotki«). Piškotke lahko namestijo tudi tretje osebe, če uporabljamo njihovo storitev. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na naši spletni strani.

 1. Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna preprosta datoteka, ki jo skupaj s stranmi tega spletnega mesta pošljete in vaš brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika ali druge naprave. Podatki, shranjeni v njih, se lahko ob naslednjem obisku vrnejo na naše strežnike ali strežnike ustreznih tretjih oseb.

 1. Kaj so skripte?

Skript je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje našega spletnega mesta. Ta koda se izvede na našem strežniku ali v vaši napravi.

 1. Kaj je spletni svetilnik?

Spletni svetilnik (ali oznaka pikslov) je majhen, neviden del besedila ali slike na spletnem mestu, ki se uporablja za spremljanje prometa na spletnem mestu. Če želite to narediti, se različni podatki o vas shranjujejo s pomočjo spletnih svetilnikov.

 1. Piškotki

Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da deli spletnega mesta delujejo pravilno in da vaše uporabniške nastavitve ostanejo znane. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk spletne strani. Na ta način vam ob obisku naše spletne strani ni treba večkrat vnašati istih podatkov. Te piškotke lahko postavimo brez vašega soglasja.

Statistični piškotki

Za optimizacijo uporabniške izkušnje uporabljamo statistične piškotke. S statističnimi piškotki dobimo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. Prosimo za vaše dovoljenje za namestitev statističnih piškotkov.

Piškotki za trženje/sledenje

Piškotki za trženje/sledenje so piškotki ali katera koli druga oblika lokalnega shranjevanja, ki se uporabljajo za ustvarjanje uporabniških ID-jev za prikazovanje oglaševanja ali za sledenje uporabniku na spletnem mestu ali na več spletnih mestih za podobne tržne namene.

Gumbi za družabne medije

Na naši spletni strani smo vključili gumbe za Facebook in Instagram za promocijo spletnih strani (npr. »Všeč«, »pin«) v družabnih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Ti gumbi delujejo z uporabo kosov, ki prihajajo iz Facebooka in Instagrama. Ta koda postavlja piškotke. Ti gumbi na družabnih medijih lahko shranijo in obdelajo tudi določene informacije, zato vam lahko prikažejo prilagojen oglas.

Prosimo, preberite izjavo o zasebnosti zgoraj omenjenih družbenih omrežij (ki se lahko redno spreminja) in preberite, kaj počnejo z vašimi (osebnimi) podatki, ki jih obdelujejo s temi piškotki. Pridobljeni podatki so v največji možni meri anonimizirani. Facebook in Instagram se nahajata v ZDA.

 1. Piškotki na spletni strani berart-pisarne.si

Analitika

Za analitične namene uporabljamo samostojno platformo Matomo (znano tudi kot Piwik). Matomo je analitična rešitev, ki je na spletu najbolj usmerjena v zasebnost in nam pomaga razumeti, za izboljšanje svoje izkušnje, kako uporabljate spletno mesto. Po Matomovih besedah je to edino orodje za analitiko, ki ne potrebuje privolitve piškotkov (več o tem tukaj). Matomo smo nastavili na anonimizacijo sledenja:

 • Anonimiziramo zadnji (1) bajt IP naslova obiskovalcev (npr. 192.168.178.XXX). Zaradi anonimizacije zadnjega bajta naslova IP je geolokacija netočna.
 • Uporabniški ID smo zamenjali s psevdonimom, čeprav smo onemogočili registracijo uporabnikov ali komentiranje.

Z uporabo analitike nastavimo 3 piškotke seje: mtm_consent – si zapomni vaše pozitivno soglasje za piškotke ter piškotke _pk_id* in _pk_ses*. Upoštevajte, da se vsi piškotki izbrišejo, ko zaprete brskalnik.

Piškotki tretjih oseb

Na Berart.si uporabljamo gradnik Instagram v nogi strani. Če kliknete na povezavo (gumb ali slika) in vstopite na stran Instagram, se preberite na njihovo politiko piškotkov. Enako velja za Google Maps.

 1. Privolitev

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vam bomo prikazali pojavno okno z razlago piškotkov. Takoj, ko kliknete »Shrani nastavitve«, se strinjate, da bomo uporabili kategorije piškotkov in vtičnikov, ki ste jih izbrali v pojavnem oknu, kot je opisano v tem pravilniku o piškotkih. Uporabo piškotkov lahko onemogočite prek svojega brskalnika, vendar upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo več delovalo pravilno.

 1. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

Glede vaših osebnih podatkov imate naslednje pravice:

 • Pravico imate vedeti, zakaj so potrebni vaši osebni podatki, kaj se bo z njimi zgodilo in kako dolgo bodo shranjeni.
 • Pravica dostopa: Imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so nam znani.
 • Pravica do popravka: imate pravico, da kadar koli želite dopolniti, popraviti, izbrisati ali blokirati svoje osebne podatke.
 • Če nam podate soglasje za obdelavo vaših podatkov, imate pravico do preklica privolitve in do izbrisa vaših osebnih podatkov.
 • Pravica do prenosa vaših podatkov: imate pravico zahtevati vse svoje osebne podatke in jih v celoti prenesti na drugega upravljavca.
 • Pravica do ugovora: lahko nasprotujete obdelavi vaših podatkov.

Za uveljavljanje teh pravic se obrnite na nas preko spodaj navedenih kontaktnih podatkov. Če imate pritožbo glede ravnanja z vašimi podatki nam, prosimo, javite.

 1. Omogočanje/onemogočanje in brisanje piškotkov

S spletnim brskalnikom lahko samodejno ali ročno izbrišete piškotke. Določite lahko tudi, da nekaterih piškotkov ni mogoče namestiti. Druga možnost je, da spremenite nastavitve svojega spletnega brskalnika, tako da ob vsakem shranjevanju piškotka prejmete sporočilo. Če želite več informacij o teh možnostih, glejte navodila v razdelku za pomoč vašega brskalnika.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Če piškotke vseeno izbrišete v svojem brskalniku, bodo ob vnovični povezavi na spletno stran in po vašem soglasju znova vzpostavljeni.

 1. Kontaktni podatki

Za vprašanja in/ali komentarje o naši politiki piškotkov in tej izjavi se obrnite na nas prek naslednjih kontaktnih podatkov:

Berart d.o.o.
Koseška cesta 8, SI-1000 Ljubljana
Slovenija
Spletna stran: https://www.berart-pisarne.si
Elektronski naslov: info@berart.si
Telefonska številka: 01/2345-337