Barvno steklo – Truelight

Truelight je družina mobilnih predelnih sten iz aluminija in stekla. Omogoča izvedbo v klasičnem enojnem panelu ali zmanjšanem profilu – enojni panel in dvojna plošča. Stene debeline 50 in 35 mm so izdelane iz ekstrudiranega aluminijastega profila, namenjenega namestitvi varnostnega stekla, posebnega stekla in lesenih ali stekleno/tkaninskih panelov.

Izvedba predelnih sten v barvnem steklu

Zakaj uporabiti barvno steklo?

Uporaba barvnega stekla v predelnih stenah poslovnemu prostoru doda vizualno privlačnosti in ustvari učinek dinamičnega okolja. Uporaba barvnega stekla lahko pomaga pri zmanjševanju bleščanja in povečanju zasebnosti, saj zasenči pogled skozi stekleno predelno steno.

Poleg tega se barvno steklo lahko uporablja za nadzor količine svetlobe, ki vstopa v prostor, kar pomaga zmanjševati stroškov energije, povezane z razsvetljavo.

Učinki uporabe barve v poslovnem prostoru

Dokazano je, da imajo barve psihološki učinek na ljudi, ter da različne sprožajo različna čustva in občutke. Tople barve kot so na primer, rdeča, oranžna in rumena, lahko ustvarijo občutek vznemirjenja in energije. Hladne barve, kot so modra, zelena in vijolična pa imajo pomirjujoč in sproščujoč učinek.

V pisarniških prostorih lahko z določenimi barvami spodbujamo produktivnost in koncentracijo. Ugotovljeno je bilo, da na primer modra barva pozitivno vpliva na produktivnost. Modra barva se pogosto uporablja v pisarniških prostorih za ustvarjanje občutka umirjenosti in osredotočenosti. Zelena pa naj bi spodbujala koncentracijo in se pogosto uporablja za ustvarjanje občutka ravnovesja in harmonije.

Poleg tega lahko barve vplivajo tudi na zaznavanje prostora. Uporabljajo se lahko za ustvarjanje občutka večjega ali manjšega, svetlejšega ali temnejšega prostora.

Na splošno lahko izbira barve pisarniških predelnih sten močno vpliva na vzdušje v prostoru in se uporablja za ustvarjanje določenega razpoloženja ali ambienta.

Raziskave o učinku barv v pisarniških prostorih

Na področju psiholoških učinkov barv v notranjem oblikovanju ter pisarniških prostorih je bilo opravljenih precej raziskav. Med ključnimi raziskovalci na tem področju sta Angela Wright, ki je razvila teorijo “psihologije barv”, in Leatrice Eiseman, izvršna direktorica inštituta Pantone Color Institute.

Inštitut Pantone Color Institute, ki je avtoriteta na področju barv in trendov, je izvedel številne študije, preučil in poročal o učinkih barv v notranjem oblikovanju, tudi v pisarniških prostorih.

Poleg tega je bilo na to temo opravljenih veliko akademskih člankov in študij, večinoma s področja arhitekture, oblikovanja in psihologije. Nekatere študije so pokazale, da lahko barva pomembno vpliva na razpoloženje, produktivnost in ustvarjalnost. Medtem ko so druge ugotovile, da so učinki barve lahko bolj subtilni. Raziskovalci se na splošno strinjajo, da lahko izbira barve v pisarniških prostorih močno vpliva na vzdušje v prostoru in na ljudi, ki v njem delujejo.