Stena iz konstrukcijskega stekla

Predelna stena iz konstrukcijskega stekla z visoko protipotresno učinkovitostjo.

Lastnosti predelne stene iz konstrukcijskega stekla

Stena iz konstrukcijskega stekla predstavlja inovativen predlog podjetja Vetroin. Steno iz konstrukcijskega stekla poleg odličnih akustičnih lastnosti odlikujeta trdnost in stabilnost. Stena združuje moderen design in italijanski okus s pomembno protipotresno zmogljivostjo. Kar konstrukcijsko predelno stekleno steno naredi varno ter zanesljivo.

Stena iz konstrukcijskega stekla je edinstven stenski sistem v smislu oblikovanja, natančnosti in protipotresne varnosti in predstavlja ikono razvoja steklenih predelnih sten. Konstrukcijska steklena predelna stena temelji na inovativnih patentiranih sistemih, ki združujejo slog arhitekturnega elementa in strogost inženirskega načrtovanja.

Na zunanjih robovih je poravnava plošče izvedena brez vidnih zaščitnih profilov ali lepil. Odsotnost lepila nadomešča patentirana pritrditev, ki omogoča poravnavo stekla. Stabilnost in trajnost zagotavljajo inovativni spoji in nevidni mehanizmi. Ti zagotavljajo strukturno oporo, mikrometrično regulacijo ter absorbirajo posedke in napetosti v fazi potresa.

Izvedbe konstrukcijske stene

  1. Steklena stena: Zastekljeni moduli so sestavljeni iz večplastne varnostne plošče standardne debeline 6,6mm z visoko stopnjo protihrupne zaščite.
  2. Stena z dvojnim steklom: Zastekljeni moduli so sestavljeni iz dveh parov večplastne varnostne plošče standardne debeline 6,6mm z visoko stopnjo protihrupne zaščite.
  3. Polna stena: Izdelana iz ivernih plošč z obojestransko oblogo iz melaminskega papirja.
  4. Akustična stena: Akustični moduli so sestavljeni iz kovinskih mikro-perforiranih plošč, ki so pobarvane z epoksidnimi praški. Opremljeni so s tesnili ter absorpcijskimi ter zvočno izolacijskimi materiali.

Vsak model je možen z izvedbo drsnih ali tečajnih, enojnih ali dvojnih vrat z modernimi ročaji. Vrata so delno integrirana v sistem po celotni višini predelne stene. Aluminijasti vratni profil je možno uskladiti z ostalimi materiali ter v zgornjem delu vgraditi zapiralo ter akustično pregrado v spodnjem delu vrat.

Razlogi za izbor stene iz konstrukcijskega stekla

  • Varnost: V primeru potresa ali druge seizmične aktivnosti se laminirano in kaljeno steklo drži skupaj, kar zmanjša tveganje poškodb zaradi razbitega stekla.
  • Trajnost: Laminirano in kaljeno steklo je veliko močnejše in trpežnejše od običajnega stekla, kar pripomore k zmanjšanju stroškov vzdrževanja in popravil v daljšem časovnem obdobju.
  • Stroškovna učinkovitost: Uporaba strukturnih steklenih pregrad je stroškovno učinkovit način za razdelitev prostora v pisarni, saj ne zahteva dodatne podporne konstrukcije v tolikšni meri kot drugi materiali.